anno 4875 Louis Delhaize

  • left-1
  • pois
  • 38_lit
  • image_8

07-2015-NB Gin, beste London Dry Gin ter wereld, in exclusiviteit bij louis delhaize

Gin is dé nationale drank van de Engelsen. De meest beroemde varianten komen dan ook uit het Verenigd Koninkrijk. En zo ook NB Gin. Met deze jongste telg uit zijn spirits-gamma wil Louis Delhaize de consument een unieke gin-experience bieden. Zijn verfijnde aroma en stoere maar elegante verpakking gooien alvast hoge ogen …

Boomende markt

De categorie van de gedistilleerde dranken is vrij stabiel in ons land, maar gin en rum laten wel een flinke groei optekenen. Zo stijgt de Belgische ginmarkt met 38 procent in volume en maar liefst 69 procent in waarde (Nielsen 2014). Die sterke waardestijging is grotendeels te verklaren door de keuze van de consument voor premium – en dus wat duurdere – ginsoorten.

Vaste waarde

De jongste jaren was gin – en zijn bijhorende mixen - een echte hype, maar ondertussen is deze spirit uitgegroeid tot een vaste waarde in het assortiment van elke supermarkt. Alles begon in Vlaanderen, waar we dan ook de grootste stijging in verkoop zien. Maar vandaag hebben ook Brussel en Wallonië de smaak meer dan te pakken.

Louis Delhaize Group speelt in op deze trend, en steekt voor zijn klanten graag een tandje bij. Daarom werd onlangs NB Gin in huis gehaald, want enkel het beste is goed genoeg …

Uniek in zijn eigen perfectie

Het geheim van NB Gin? Veel liefde en nog meer vakmanschap gedurende het volledige London Dry Gin distillatieproces. Deze gin telt ook acht aromaten die zorgen voor zijn unieke smaak: jeneverbes, korianderzaad, engelwortel, paradijskorrels, citroenschil, cassiaboomschors, kardemon en irisbloemwortel. En enkel wanneer deze aromaten een tien op tien scoren voor kwaliteit, komen ze in aanmerking voor NB Gin. Bovendien wordt deze gin slechts in kleine hoeveelheden geproduceerd. Niet meer dan 100 liter per keer, want enkel zo kan de kwaliteit voor de volle 100 procent gegarandeerd worden. Kortom, NB Gin is uniek in zijn eigen perfectie.

‘The World’s Best London Dry Gin’ 

NB Gin werd in 2013 boven de doopvont gehouden in het Britse North Berwick. En hoewel nog erg jong, sleepte deze handmade spirit ondertussen al flink wat awards en medailles in de wacht. Zo werd NB Gin onlangs nog uitgeroepen tot ‘The World’s Best London Dry Gin’ op de World Drinks Awards 2015. Een mooie bekroning voor de master distilleerder en het voltallige team van NB Gin.

Premium tonics

NB Gin wordt puur of ‘in the mix’ gedronken. En dat steeds in het gezelschap van de nodige ijsblokjes. Gin & tonic blijft een belangrijke mixer in ons land. Bovendien gaan consumenten meer en meer op zoek naar premium en flavoured tonics. Inspiratie en een aangepast gamma zijn dus een must op de winkelvoer. En dat heeft Louis Delhaize goed begrepen, want hun tonic assortiment wordt stevig uitgebreid.

www.nbgin.com

Gin in cijfers

-De Belgische ginmarkt stijgt met 38 procent in volume en 69 procent in waarde (Nielsen 2014).

-NB Gin werd in 2013 boven de doopvont gehouden.

-8 aromaten creëren het unieke aroma van NB Gin.

-NB Gin wordt met niet meer dan 100 liter per keer geproduceerd.

- Zaterdag 13/06/2015 werd uitgeroepen tot World Gin Day.

 

 

07-2015-NB Gin, beste London Dry Gin ter wereld, in exclusiviteit bij louis delhaize